Plaatbewerking Luchtkanalen

Van den Brink Barneveld: plaatbewerking - lassen

Van den Brink Barneveld beheerst verschillende lastechnieken

Bij ons kunt u voor diverse soorten lasopdrachten terecht. Onze lassers hebben al veel projecten tot een uitstekend eindresultaat gebracht. Zij leggen lasnaden die niet alleen sterk zijn, maar er ook nog eens goed uitzien. Voor het lassen van dun plaatmateriaal passen wij vaak TIG-laswerk toe, maar MIG/MAG-lassen behoort ook tot de mogelijkheden. 

TIG Lassen

Onze lassers hebben veel ervaring met TIG-lassen. Dit houdt in dat de plaatdelen aan elkaar worden gelast, zonder gebruik te maken van toevoegmateriaal. Zo produceren wij laswerk van hoge kwaliteit, waarbij alle hoeken en kanten mooi afgewerkt zijn. TIG-lassen is niet de snelste manier van lassen, maar het geeft wel de beste bescherming tegen oxidatie, en een hoge mate van nauwkeurigheid. 

MIG/MAG-lassen

Naast TIG-lassen beheersen onze lassers ook MIG/MAG-lassen. Het verschil met TIG-lassen is met name het toevoegen van materiaal. Dit gebeurt namelijk door middel van een continue aanvoer van lasdraad. Een groot voordeel van deze manier van lassen ten opzichte van TIG-lassen is de hoge snelheid. MIG/MAG-lassen is op veel verschillende materialen toepasbaar. Ook biedt deze techniek, net als TIG-lassen, bescherming tegen oxidatie.   

TIG-lassen en MIG/MAG Lassen

Stiftlassen

Stiftlassen wordt vooral gebruikt om metalen pennetjes, kleine bouten of andere kleine montage-onderdelen op een werkstuk te bevestigen. Zo kunnen wij bevestigingsmogelijkheden creëren voor bijna al uw producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bevestigingsbusjes van een printplaat voor een schakelkast. 

Puntlassen

Wij beschikken over een puntlasapparaat. Puntlassen is met name geschikt voor dunne metalen platen. Door een sterke elektrische stroom door een klein oppervlak te laten lopen, creëert het puntlasapparaat een puntvormige las. Zo worden delen van een werkstuk aan elkaar verbonden zonder dat er extra materiaal nodig is.

Laswerk nodig? Neem contact op!

Heeft u laswerk nodig, of heeft u hier vragen over? Neem vrijblijvend contact met ons op!. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

Lassen

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord