Plaatbewerking Luchtkanalen

Van den Brink Barneveld: luchtkanalen inmeten en tekenen

Meer dan 60 jaar ervaring

Van den Brink Barneveld heeft ruim 60 jaar ervaring met werkvoorbereiding, inmeten en tekenen van luchtkanalen. We gaan dan ook geen enkele uitdaging op het gebied van luchtkanalen uit de weg.
Dankzij moderne ontwerpmethodes en tekensoftware worden bouwtekeningen steeds beter uitgewerkt. We ontvangen dan ook vaak tekeningen van hoge kwaliteit van onze opdrachtgevers. Onze ervaring is echter dat ondanks de hoge kwaliteit, de tekeningen lang niet altijd corresponderen met de werkelijke situatie.


Controle op locatie

Verstoringen van de montage op locatie willen we natuurlijk voorkomen. Daarom kiezen we er vaak voor om aan de hand van uw ontwerp een controle op locatie uit te voeren. Een van onze werkvoorbereiders meet het werk in, en brengt waar nodig wijzigingen aan in het ontwerp van de luchtkanalen tekening. Daarna verwerken we deze gegevens in onze eigen productie- en montage tekeningen. Zo minimaliseren we het risico op onderbrekingen tijdens montage op locatie.

Autocad en Revit: onze teken- en ontwerppakketten

Onze tekenaars werken voornamelijk met Autocad 2021. Dit softwarepakket heeft een luchtkanalenmodule, waarmee we ontwerpen omzetten naar de juiste productie- en montagetekeningen.

Aanvragen van onze opdrachtgevers ontvangen we steeds vaker in 3D. Om deze aanvragen te verwerken, maken wij gebruik van de laatste versie van Revit. Dit stelt onze tekenaars in staat modellen in te zien en om te zetten, zodat we deze daarna verder uit kunnen werken in Autocad 2021. 

Onze werkvoorbereiders zijn opgeleid in het gebruik van Revit. Hierdoor kunnen we uw IFC-model aanpassen en de luchtkanalenaanvraag volledig uitwerken in 3D. 

Revit en autocad 2021

Plaatwerk in STEP-bestanden

Voor plaatwerk werken wij al jaren met STEP-bestanden. Dit is een bestandsformaat waarin alle betrokken partijen samenwerken in één driedimensionaal centraal model waarin hun gegevens verwerkt worden. Ook voor luchtkanalen groeit deze ontwikkeling sterk en werken steeds meer partijen volgens de BIM-methode (Building Information Modelling). Alle disciplines worden hierbij in een centraal IFC-model ondergebracht. Dit vermindert de kans op conflicten tussen de verschillende installaties aanzienlijk.
 

Daarom inmeten en tekenen door van den Brink Barneveld!

  • Controle op locatie om uitdagingen in een vroeg stadium te ondervangen
  • Ervaren werkvoorbereiders en projectleiders
  • Moderne teken software met een speciale luchtkanalen module
  • Nauwelijks of geen verstoringen van het werk op locatie
  • Al deze voordelen dragen bij aan het succes van uw project!

Luchtkanalen tekening

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord